2017. feb 27.

Pillantson be a Riviéra legszebb villáiba!

írta: Hetedhétország Malac
Pillantson be a Riviéra legszebb villáiba!

A Cote d'Azur a világ egyik leglátogatottabb és legelegánsabb tengerpartja, ahol mindig is a leggazdagabbak nyaraltak. A számos látnivaló mellett több multimilliomos és híres művész magánvillája is látogatható, néhánynál gyönyörű panorámával a háttérben. 

Cap-Moderne - Roquebrune

capmoderne.jpg

A nemrég újra megnyitott Eileen Gray (Villa E-1027) és Le Corbusier (Le Cabanon) által tervezett tengerparti villák kihangsúlyozzák az 1930-as és 50-es évek avantgárd hangulatát. 2016-ban egy új kiállítás nyílt ezek bemutatására közel a Roquebrune-i állomáshoz.

Villa les Camelias - Cap d'Ail

villa-les-camelias.jpg

Cap d’Ail Monaco elegáns francia kiegészítéseként épült. A Villa les Camelias nemrég nyílt meg újra, hogy az Belle Époque helyi történetét mutassa be. 

Villa Santo Sospir - Saint-Jean-Cap-Ferrat

villasantosospir.JPG

1950-ben Francine Weisweiller párizsi mecénás meghívta Jean Cocteau-t Cap-Ferrat-i villájába vacsorára. 12 évig maradt ott, tetőtől-talpig beborítva lélegzetelállító freskókkal.

Villa Paloma - Monaco

villapaloma.jpg

Monaco új múzeuma valójában két villából áll, és a kortárs művészetet mutatja be. A Villa Paloma 1913-ban épült a brit vendégeknek és gyönyörű kerttel és tengerre néző kilátással rendelkezik.

Cocteau Múzeum - Menton

cocteaumuseummenton.JPG

A menton-i Jean Cocteau múzeum új szárnya nemrég nyílt meg, vásznakat, mozaikokat, szobrokat és videókat lehet megtekinteni.

Musée de la Castre - Cannes

cannesmuz.jpg

Cannes művészi kilátásai elég korlátoltak: ki vágyik a kultúrára, amikor a sztárok nyomában is lehet sétálni? De a Musée de la Castre, amely egy magaslaton középkori várban található, egy gyönyörű gyűjteményt kínál Côte d’Azur-ről készült festményekből. A fantasztikus körpanoráma miatt is érdemes ide ellátogatni!

Musée Matisse - Nizza

matissenizza.jpg

Henri Matisse több mint 35 évet töltött választott házában. Ebben a múzeumban a legszebb nizzai műveit állítják ki, köztük a villa ablakiból festett képeket.

Villa Kerylos - Saint-Jean-Cap-Ferrat

villa_kerylos.JPG

Théodore Reinach régész odavolt az ókori Hellászért. A Belle Époque korszakában építette ezt az ókori görög villát, amelynek napfényes udvara éa lenyűgöző panorámája az Égei-tengerre emlékeztetheti a látogatót. 

villakerylos.jpg

Nizza és Monaco között található villa megidézi az antik görög villák hangulatát

Musée Renoir - Cagnes-sur-Mer

musee_renoir.JPG

Számos szoba várja a látogatókat, amik még mindig ugyanúgy vannak berendezve, mint amikor Renoir itt élt. Köztük megtekinthető a festő műhelye, ahol több mint húsz eredeti festményt csodálhatnak meg az érdeklődők.

A kerten Renoir haláláig dolgozott, az orchideákon és a több száz éves olajfákon, amelyek Cagnes-i birtokán nőnek. A látogatók a gyönyörű kilátást is élvezhetik a kertből.

Villa Ephrussi Rotschild - Saint-Jean-Cap-Ferrat

villa_ephrussi_de_rothschild.JPG

A villát Belle Époque korszakban építette Béatrice de Rotschild bárónő, akinek lenyűgöző bútor, festmény és porcelán gyűjteménye volt, amit ma is megtekinthetünk a kastélyban. A villából különleges kilátás tárul a szemünk elé a Villefranche-öbölre.

 

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

 

Szólj hozzá

Franciaország Riviéra Cote dAzur