2016. okt 12.

Meglepő a legkedveltebb turistalátványosság Németországban

írta: Hetedhétország Malac
Meglepő a legkedveltebb turistalátványosság Németországban

Minden évben megkérdezi a német turisztikai központ a külföldi utazókat, hogy melyik a legkedveltebb látványosság Németországban. Idén az eredmény igazán meglepő lett. 

wunderland4.jpg

Ebben az évben több mint 40.000 nemzetközi látogató szavazott. Nem Neuschwanstein vagy a kölni dóm, a Heidelbergi vár landolt a lista élén, hanem a Miniatur-Wunderland Hamburgban.

A világ legnagyobb modellvasútja 2001-ben nyílt meg a városban, azóta is folyamatosan fejlesztik, bővítik. A 8 témavilág Ausztriától, Skandinávián át Amerikáig vezeti a látogatót. Miniatur-Wunderland számokban: 15 km pálya, 15000 mozdony és vagon, 215.000 figura, több mint 4000 ház és 15 millió látogató.

wunderland5.jpgRiomaggiore

Idén szeptemberben kilencedik témavilágként Olaszország - 190 négyzetméternyi területtel és 30.000 figurával - csatlakozott a gigantikus terepasztalhoz.

wunderland3.jpgA Vezúv

A lista második helyezettje Heidelberg óvárosa és a vár lett, ezt követi az Europa-Park Rustban, majd Neuschwanstein, Rothenburg ob der Tauber, a Bodeni-tó Mainau szigetével, a mannheimi kastély, az ulmi katedrális, a kölni dóm és a Drezda óvárosa következik. 

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

Németország Hamburg Miniatur-Wunderland