2016. aug 31.

Misztikus hangulatú Európa első földalatti trambulinparkja

írta: Hetedhétország Malac
Misztikus hangulatú Európa első földalatti trambulinparkja

A földalatti játszóteret Észak-Walesben, egy régi bánya gigantikus üregeiben alakították ki, ahol a kalandra vágyók a trambulinokon misztikus hangulatban pattoghatnak.

trambulin1.jpg

Az Észak-Wales-i Blaenau Ffestiniog egykori palabányája területén nyílt Bounce Below trambulinpálya a Zipl World kalandpark része. Az egykori viktoriánus bányába egy kisvonat viszi le a vállalkozó szelleműeket, akár 7 éves kortól. Aztán, a hatalmas katedrális méretű barlangban öt szinten lehet csúszni, gurulni, ugrálni és pattogni egyik hálóról a másikra.

trambulin12.jpg

A trambulinok között csúszdákon és alagutakon közlekedhetünk.

trambulin6.jpg

A kalandpark kialakítása több mint egy évbe, 10.000 munkaórába telt és annyi kötél felhasználásába, hogy kétszer ki lehetne feszíteni London és Brighton között.

Blaenau Ffestiniogban, a történelmi bányavárosban esik a legtöbb eső egész Walesben. Észak-Wales egykori második legnagyobb városába ma sok turista látogat el a látogatható palabányák és kellemes túraútjai miatt.

trambulin8.jpgSnowdonia Nemzeti Park (kép: wikipedia)

A kisváros a Snowdonia Nemzeti Park központja, lélegzetelállító tájain zakatol a Snowdon kisvasút, amely 21 kilométer hosszú pályája Porthmadog kikötőjétől egészen Blaenau Ffestiniogig robog.
trambulin11.jpg

A Snowdon hegyre (1085 m) a Ffestiniog hegyi vasúttal juthatunk fel, amely Nagy-Britannia egyetlen fogaskerekű vasútja.

(via: Zipworld)

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

trambulin Wales