2016. aug 12.

Nézzen be az olimpia legnépszerűbb nemzeti házaiba!

írta: Hetedhétország Malac
Nézzen be az olimpia legnépszerűbb nemzeti házaiba!

Rióban több ország különböző tematikájú házakkal várja a látogatókat: strandok mellett, történelmi helyszíneken és épületekben, kulturális központokban és sportklubokban. Nagyjából a felük nyitva áll a közönség előtt, míg néhány országnál csak a sportolók és meghívottak léphetnek be. Néhány ingyenes, néhánynál fizetni kell  a belépésért vagy előre kell foglalni.

olimpia9.jpgSvájc Háza

A svájciak háza a Rodrigo de Freitas lagúna közelében található Dél-Rióban. A látnivalók között van egy kültéri korcsolyapálya, egy futópálya és tipikus svájci attrakciók, mint egy svájci kötélvasút és óriási hógömbök. A házban helyi ételeket is lehet kapni, például csokoládé és raclette.

olimpia4.jpg

olimpia10.jpg Svájci Alpok Rióban

Az olaszok az exkluzív Casta Brava Beach Club-ot választották színhelyül, lenyűgöző kilátással az Atlanti-óceánra és egy közeli magánstrandra. Csak azok előtt áll nyitva, akik rajta vannak a vendéglistán. Az olasz és a brazil konyha remekeit kínálják a látogatóknak, valamint a világhíres divatmárkákat. A Róma 2024 olimpiai pályázatot is bemutatják.

olimpia5.png

olimpia6.jpg A legszebb helyen az olaszok háza van

Egy híres holland sörmárka nevét hordozva a a hollandok háza az egyik legnépszerűbb az olimpiai játékok alatt. A hollandok 45 eurót kérnek a belépésért; a látogatók karszalagja éjfélig érvényes, és rengeteg programon vehetnek részt. 19 órától minden nap DJ-k csinálják a bulit és óriás kivetítőkön lehet nyomon követni az eseményeket. 

olimpia7.jpg
olimpia8.jpgHollandok háza

A németek a tengerpartot választották helyszínül, az OliAle az egyik legjobb hely lett a vendégek körében a lazításra. Németország itt bemutatja modern, multikulturális és fesztiválos oldalát.

olimpia12.jpg

olimpia11.jpg Német pavilon

Finnország a Mikulást (és rénszarvasát) vitte el Rio de Janeiro-ba egyenesen Lappföldről. Az ország kiváló oktatásáról híres, ezért a gyerekeknek és családoknak órákat tartanak a finn kultúráról.

olimpia13.jpg

Az osztrákok egy óriási étteremmel és pékséggel készültek, amelyek az ország konyhájának a legjobbjait kínálják. 2014-ben, Szocsiban az egyik legjobb ház volt Ausztriáé, ahol majdnem 70.000 kenyeret és süteményt készítettek.

 

Wall Street Journal összeállítása a legjobb pavilonokról

Rióban Magyarország első alkalommal első alkalommal nyitott nemzeti házat ötkarikás játékokon. A Magyar Ház - amelyben az olimpiai sikereket és a 2024-es budapesti pályázatot bemutató interaktív tárlat is látható - a Lagua Rodrigo de Freitas tó partján egy lovas klubban található, ahonnan kilátás nyílik a Megváltó Krisztus-szoborra, azaz Rio egyik jelképére. A Magyar Házat bemutatja a magyar kultúrát, a gasztronómiát és olyan híres találmányokat, mint a Rubik Kocka. A vízbárban pedig 16 fajta magyar ásványvizet lehet megkóstolni.

olimpia1.jpgRiói Magyar Ház a "budapesti hidakkal". MTI Fotó: Bruzák Noémi

olimpia2.jpgRiói Magyar Ház. MTI Fotó: Bruzák Noémi

 

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

olimpia Rió2016