2016. ápr 29.

Turnéra indul a foci EB trófeája

írta: Hetedhétország Malac
Turnéra indul a foci EB trófeája

Április 1-től június 9-ig a 2016-os foci Európa-Bajnokság trófeája turnéra indul egész Franciaországot bejárva. Az április 2-án párizsi Városháza előtt bemutatott trófeát most bárki megnézheti egy látványos kiállítás keretében.

trofea6.jpg

A vonat négy vagonból áll, az egész 80 méter hosszú.

trofea15.jpg

A látogatók egy alagúton jutnak be a vonatban, amely pontos mása annak, amelyeken át a játékosok a pályára lépnek a Stade de France stadionban. Még a nézők hangját is lehet hallani!

trofea11.jpg
Az első vagont a Trófeának szentelték: egy hatalmas focipályán mindenki elkészítheti a saját fényképét, amelyet aztán le lehet tölteni. Minden nap a 2016. letöltő egy hivatalos labdát nyer.

trofea13.jpg
A második vagonban az öltözőbe lépnek a látogatók. Itt állították ki a francia és nemzetközi sztárok mezeit (pl. Zinedine Zidane, Platini), több híres labdát, valamint a falakon az Európa-Bajnokság legnagyobb góljait vetítik ki.

trofea14.jpg
A harmadik, David Guetta stúdiója, a 24 résztvevő nemzetet mutatja be. Itt interaktív animációk segítségével a DJ munkáját is meg lehet ismerni, aki a bajnokság nagykövete, valamint a hivatalos dalát is ő írta.

trofea8.jpg

Ugyanitt jegyeket is kisorsolnak a látogatók között.

trofea5.jpg
Az utolsó kabin a kabalákkal foglalkozik. A 2016-os EB kabalájának, Super Victor titkaitól kezdve az előző 10 kabalával is meg lehet ismerkedni. Itt is lehet nyerni: plüssöket és Super Victor dedikálta fotókat.

trofea7.jpg

Legalább 300 ezer látogatóra számítanak, az összesen 9000 kilométer hosszú út alatt. Abban a tíz városban, ahol meccseket rendeznek, 3 napig áll majd, a többiben csak két napot. A vonat háromszor látható Párizsban. április 1-jén a Gare de Lyon-nál állt meg. A következő alkalom most hétvégén lesz: április 29-től május 1-ig a Gare Montparnasse-nál látható, majd június 8-án a Gare du Nord-nál.

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

David Guetta Franciaország foci EB