2016. már 10.

A 10 leglátogatottabb brit látványosság

írta: Hetedhétország Malac
A 10 leglátogatottabb brit látványosság

Nagy-Britannia tíz leglátogatottabb nevezetességének tavaly egytől egyig London adott otthont. A brit főváros turistalátványosságai több mint 65 millió látogatót vonzottak 2015-ben. A legnagyobb növekedést Skócia könyvelhette el. 

10. A tízes élmezőny sereghajtójaként végzett National Portrait Gallery tavaly 2,14 millió látogatót vonzott, nagyrészt az Audrey Hepburn életén és karrierjén végigkalauzoló nagyszabású fotókiállításának köszönhetően.

brit.jpg

9. A londoni Tower kilencedik lett, 2,8 millió látogatóval.

brit8.jpg

8. A londoni Somerset House nyolcadikként futott be, a tízes élmezőny legnagyobb - időszaki kiállításának köszönhetően 31 százalékos - látogatószám-gyarapodását produkálva, ami azt jelenti, hogy 3,2 millióan keresték fel az intézményt.

brit11.jpg

7. A hetedik helyet a londoni Science Museum szerezte meg 3,3 millió látogatóval.

brit12.jpg

6. A Victoria and Albert Museum tavaly könyvelhette el történetének eddigi legsikeresebb tárlatát: az Alexander McQueen: Savage Beauty című kiállításnak köszönhetően az intézmény a hatodik helyre futott be 3,4 millió látogatóval.

brit7.jpg

5. A Tate Modern jelentős - 19 százalékos - látogatószám-csökkenést könyvelt el 2015-ben, ám így is a lista ötödik helyére került. A Tate Modern kiállításaira 4,7 millióan voltak kíváncsiak tavaly, ami az intézmény legalacsonyabb látogatószáma volt az elmúlt tíz évben. Idén azonban a mutatók várhatóan javulni fognak, egyrészt a néhai amerikai festőművész, Georgia O'Keeffe alkotásait felvonultató tárlatnak, másrészt az intézmény nyáron megnyíló új szárnyának köszönhetően.

brit5.jpg

4. A Southbank Centre 18 százalékos látogatószám-csökkenést könyvelt el 2015-ben, ám így is a lista negyedik került.

brit14.jpg

3. A bronzérmet a Natural History Museum szerezte meg 5,3 millió látogatóval.

brit13.jpg

2. A National Gallery megőrizte második helyét a rangsorban, habár 5,9 milliós látogatószáma 8 százalékos visszaesést jelentett az előző évhez képest.

brit2.jpg

1. Ismét a British Museum lett Nagy-Britannia leglátogatottabb nevezetessége 2015-ben: az intézmény immár kilencedik éve őrzi vezető helyét a szigetország legnépszerűbb látnivalóinak rangsorában. A British Museum mintegy 6,8 millió látogatót vonzott tavaly, míg az előző évben 6,7 millióan keresték fel az intézményt. 

brit3.jpg

A leglátogatottabb skót nevezetesség

brit15.jpgA leglátogatottabb skót nevezetesség címét az edinburgh-i vár szerezte meg.

A Londonon kívüli legnépszerűbb múzeum

brit16.jpgNational Museum of Scotland a Londonon kívüli legnépszerűbb múzeum lett tavaly 1,6 millió látogatóval.

A Londonon kívüli legnépszerűbb ingyenes látnivaló

brit17.jpgAz 1,8 millió látogatójával a Library of Birmingham megőrizte vezető helyét mint a brit fővároson kívüli legnépszerűbb ingyenes látnivaló.

A legnépszerűbb Londonon kívüli fizetős látnivaló

brit18.jpg

A Chester Zoo 1,7 millióan látogatót vonzott tavaly, ami azt jelenti, hogy az állatkert lett a legnépszerűbb Londonon kívüli fizetős látnivaló Angliában.

 

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

Skócia