2016. jan 17.

Farsangi jelmezötletek Párizsból

írta: Hetedhétország Malac
Farsangi jelmezötletek Párizsból

Egy párizsi kiállításon bemutatott vidám állatjelmezek arra ösztönöznek, hogy valódi és képzeletbeli állatok bőrébe bújjunk.

jelmez4.jpg

Az óriási színes, papagáj, medve és leopárd jelmezeket 14 művész és divattervező készítette,  a gyerekek fel is próbálhatják őket egy párizsi kiállításon.

jelmez3.jpg

A jelmezek hatalmas tunikákra hasonlítanak, amelyeket a fejen átbújva és a vállon átvéve lehet felvenni.

jelmez.jpg

"A bestiárum lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy mindenféle állat bőrébe bújjanak, a szelídektől az egészen vadakig " mondta Ionna Vautrin, divattervező.

"Mikor felöltözünk, függetlenül attól, hogy szépek leszünk-e vagy sem, jók vagy rosszak, mindenki más lesz, és ilyenkor megbocsátható minden furcsa viselkedés, anélkül, hogy nevetségessé válnánk." - tette hozzá.

jelmez1.jpg

A Perrine Vigneron által tervezett kakasnak csipkézett a széle, és tollak borítják, míg Joachim Jirou-Najou medvéje szőrrel borított és az arca mogorva.

A papagájon (Amelie Fontaine tervezte) kék, fehér és piros tollak vannak, a sárga leopárd pedig azt a látszatot kelti, hogy az éles fogai között tartja viselője fejét.

jelmez2.jpg

A kitalált állatkertet a párizsi Tilt Kids Festival-ra tervezték, amely március 4-től április 3-ig tart, és városszerte művészettel kapcsolatos foglalkozásokat tartanak.

A Le Bestiaire január 16-án nyit és április 2-ig tart a French Institute Alliance Francaise galériában.

 

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

farsang jelmez Párizs Franciaország