2015. nov 12.

Ausztria varázslatos téli tájain forgatták az új Bond filmet

írta: Hetedhétország Malac
Ausztria varázslatos téli tájain forgatták az új Bond filmet

A "007 Spectre: A Fantom visszatér" c. Bond-film 148 percéből 20 perc játszódik osztrák helyszíneken. Nem is akármilyen szépségű tájakon: Sölden, Altaussee és Obertilliach nem mellékszereplői a filmnek.

spectre.jpg

Sölden

specter3.jpg

Az ötztali Sölden könnyen felismerhető a gleccseren épült Ice Q épületről, amely Ausztria legmagasabban fekvő étterme. A Sölden „Big 3” síterületén, 3.048 m magasban, a Gaislachkogl csúcson található üvegfalu kocka építmény olyan a tájban, mint egy jégkocka és egyedülálló kilátást nyújt a környező hegyvilágra. A teraszról egy függőhíd vezet a Gaislachkogl csúcshoz. 

spectre1.jpg

Az étterem konyhája a csúcsgasztronómiát képviseli kifinomult alpesi konyhájával és borkülönlegességeivel. Az üvegépület a Bond filmben egy magánklinika szerepét kapta meg.

spectre13.jpg

Gaislachkoglbahn a világ legmagasabb és talán leglátványosabb függőfelvonója, amely egyben világrekorder is abban, hogy hét perc alatt teszi meg a futurisztikus völgyállomástól a középállomásig a 2040 méter távolságot. Innen ismét egy kabinos függőfelvonó szállítja tovább az utasokat a hegyállomásra, akik így összesen 12 perc alatt juthatnak fel a 3040 m magas Gaislochkogl csúcsra.

Ötztaler Gletscherstraße

spectre4.jpg

Az Ötztaler Gletscherstrasse Söldenből az ötztali gleccserekhez (1.377-2.800 m) vezető, 16 km hosszú úton egy üldözéses jelenetet forgattak.

spectre5.jpg

Az 1,8 km hosszú Rosi Mittermaier Tunnel Európa legmagasabban fekvő alagútja, a Rettenbach gleccsert (2.675 m) és a Tiefenbach gleccsert (2.800 m) köti össze.

Obertilliach

spectre8.jpg

Kelet-Tirolban, Egészen az olasz határnál, 1450 m magasban fekvő, 687 lakosú Obertilliachot számos 17-18. századi parasztház teszi varázslatossá.

spectre9.jpg

A faluban 4 helyszínen is forgattak: a Golzentipp síterepen felépítettek egy Bond-házat, bent is a ház körül, a síterepen és Obertilliach központjában.

spectre10.jpgA házat Steiermarkból szállították a forgatás helyszínére.

Altausseer See

specter11.jpg

A film 52. percében tűnik fel a Loser hegy lábainál elterülő salzkammerguti tó. A környék sóbányájáról is híres, ahol a nácik 1943-ban elrejtették az Európában összerabolt műkincsek jó részét, több mint 6700 festményt, szobrot.

specter12_1.jpg

A tó partján fekvő, varázslatos szépségű Altaussee már a 19. században is kedvelt nyaralóhely volt, amiről a környék számos monarchia korabeli villája és vadászkastélya tanúskodik.

 

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

gleccser Ausztria James Bond Salzkammergut Spectre Tirol Sölden Altausseer See Obertilliach Ötztal