2015. aug 14.

Elvarázsol a skót Felföld 66-os útja

írta: Hetedhétország Malac
Elvarázsol a skót Felföld 66-os útja

Az amerikai 66-os út sikerét látva, Skócia létrehozta saját 66-os útját North Coast 500 néven. Csak két hónapja avatták fel az 500 mérföld hosszú tengerparti panorámautat, de már a leghíresebbek között tartják számon.

A kezdeményezés mögött Károly herceg áll, akinek az a célja, hogy népszerűsítse Skóciát és hogy egy új turistacélpontot hozzon létre a messzi északon, elsősorban az autósoknak és motorosoknak, de várják a kerékpárral illetve gyalog érkezőket is. 

A 800 km (500 mérföld) hosszú út Skócia természeti kincseit köti össze a kulturális örökségekkel.

felfold1.jpg

Inverness-ből indul, onnan megy át a nyugati partra Kyle of Lochalsh-ig, majd egészen fel John O'Groats-ba és végül egy teljes kört leírva Inverness-be tér vissza. 

Az út mentén a legmagasabb minőségű éttermek és szállodák várják az utazókat.

A több mint 500 attrakció közül leglátványosabbak az NC500 mentén a hegyláncok, a Ben Hope és a Suilven, a két kastély, Dunrobin és Ardvreck és Dunrobin Castle és a lenyűgöző Achmelvich és Dornoch strandok

Az út máris felkerült a világ legszebb panorámaútjai közé: a Travel Now utazási magazin a North Coast 500-at az 5. helyre helyezte a világ útjait felölelő listáján. Az első a Cape Overberg Dél-Afrikában, majd az Amalfi-part Olaszországban és az Atlanterhavsveien Norvégiában követi, negyedik az észak-amerikai Pacific Coast Highway.
Az út létrehozói bíznak az új turisztikai attrakció sikerében, hiszen azon végigautózva akár egy hosszú hétvége alatt a látogatók megismerhetik a skót Felföld gyönyörű tájait, történelmi hagyatékát, varázslatos élővilágát, gasztronómiáját.

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

 

Szólj hozzá

kastély Skócia Károly herceg 66-os út skót Felföld panorámaút North Coast 500