2015. máj 13.

Egy kastély bizarr átváltozása

írta: Hetedhétország Malac
Egy kastély bizarr átváltozása

Az olasz középkori kastélyt különös módon hasznosították újra: ürülékmúzeumot rendeztek be benne.

kaka.jpg

Az észak-olasz Piacenza közelében található farm a népszerű Grana Padano sajthoz szállít tejet.

kakka2.jpg

A 2500 szarvasmarha naponta 30.000 liter tejet termel - és 100 ezer kiló trágyát. Hogy hasznot húzzon ebből a természetes erőforrásból, a farm tulajdonosa, Gianantonio Locatelli átalakította a helyet egy futurisztikus környezetvédelmi és ipari projekté, amely "szarmúzeum" néven vált ismerté ( a merda jelentése "szar").

kaka1.jpg

"A szarnak meg akarom adni az őt megillető értéket" – így magyarázza Locatelli mi inspirálta a múzeum létrehozásában. Reméli, hogy múzeuma felveszi a versenyt a Colosseummal vagy a pisai ferde toronnyal és biztosítja a látogatókat, hogy a hely nem büdös, sőt „friss, mint a százszorszép”.

kakavar.jpg

A középkori Castelbosco várban kialakított Museo della Merda a trágya felhasználási technikáit mutatja be a legkorszerűbb technológiákkal. Locatelli téglát, vakolatot készít belőle, valamint metánt és különféle nitrátokat nyer ki belőle. A fűtéshez az energiát természetes úton állítják elő a trágyából.

kakaeste.jpg

A múzeum az ürülék témát minden oldalról körüljárja: dinoszaurusz ürüléket is kiállítottak, a falat üvegekben álló bélsár díszíti.

belsar.jpg

Piedesztálra emelik ganajtúróbogarat, amit az ókori egyiptomi kultúrában szkarabeuszként tiszteltek.

o-museo-della-merda-facebook.jpg

 

 További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

vár múzeum kastély meglepő Olaszország Piacenza