2015. feb 13.

Ha átmegy ezen a hídon, garantáltan szerelmes lesz!

írta: Hetedhétország Malac
Ha átmegy ezen a hídon, garantáltan szerelmes lesz!

A legenda szerint, aki átmegy rajta, hamarosan meg fogja találni igaz szerelmét. Ha a közepén meg is csókolja egymást két ember, egész életükön keresztül egymáséi lesznek.

48-valentin-01.jpg

Annecy-t gyakran nevezik „Savoie Velencéjének”, vagy az „Alpok gyöngyszemének”. A várost a 10. század alapították a genfi grófok, legnevezetesebb lakója Jean-Jacques Rousseau volt.

48-valentin-02.jpg

48-valentin-03.jpg

A Pont des Amours, a Szerelmek Hídja az Annecy-i tó partján fekszik. A Vassé csatorna felett ível át, közvetlenül az Annecy-tó torkolatánál és összeköt két nagy kertet, a Paquier-t a Jardins de l'Europe-pal, ahol piknikezni, szaladgálni lehet.

48-valentin-04.jpg

48-valentin-05.JPG
1845-ben a szárd-piemonti király, Savoyai Károly Albert (Charles-Albert de Savoie) városba látogatása alkalmából elrendelte egy fahíd építését, hogy a nézők jobban láthassák a csatorna éjszakai kivilágítását.

48-valentin-06.jpg

48-valentin-07.jpg

Később, 1859-ben egy fémhíddal cserélték le, a genfi Samuel Vaucher-Crémieux és a francia Ignace Monnet tervei alapján. A hídnak három íve volt, ez nem volt túl praktikus, mert a hajók nem fértek át alatta, valamint fenntartása nagyon sokba került. 1907-ben ezért egy újabb híddal cserélték le, felavatásakor Eugene Sue írónak ajánlották, aki akkor 50 éve halt meg Annecyban.

48-valentin-08.jpg

Sok forrás szerint nevét egy régi szokásból kapta: itt találkoztak az emberek a prostituáltakkal. Egy romantikusabb változat szerint itt találtak egymásra régen a szerelmesek.

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

Alpok Franciaország Valentín-nap Annecy