2014. dec 06.

Adventkor Lyon fényárban úszik

írta: Hetedhétország Malac
Adventkor Lyon fényárban úszik

A Fény Ünnepe (La Fête des Lumières) a leghíresebb és legnépszerűbb ünnep Lyonban. Minden évben december 8. körül a Szűz Máriára emlékező és a karácsonyi ünnepeket beharangozó négy éjszakán át tartó esemény alatt a fényé a főszerep. Az Európa szerte egyedülálló ünnepség alatt négy millió látogató fordul meg Lyon-ban.

29-lyon-01.jpg

A Fény Ünnepe alatt Lyon fényárban úszik, látványos elemekkel és színekkel világítják meg a város fő látványosságait és épületeit. A fesztiválon minden évben művészek, designerek tucatjai mutathatják meg tehetségüket. A szervezők csak annyit kérnek tőlük, hogy fényinstallációikhoz úgy használják a várost, a parkokat, épületeket, színházakat, nagyjából mindent, mint valami hatalmas hátteret.

29-lyon-02.jpg

29-lyon-03.jpg

29-lyon-04.jpg

29-lyon-05.jpg

A fesztivált fele részben a város, fele részben pedig olyan cégek támogatják, amelyek számára a Fény Ünnepe kiváló lehetőséget nyújt a bemutatkozásra. Olyan technológiai újításokat láthatunk itt, amelyek arról tanúskodnak, hogy komoly kapcsolat lehet a kultúra, az ipar, az üzlet és a turizmus között.

29-lyon-06.jpg

29-lyon-07.jpg

29-lyon-08.jpg

 További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

Advent Lyon Franciaország