2014. dec 01.

Ezek a legkülönlegesebb karácsonyfák Európában

írta: Hetedhétország Malac
Ezek a legkülönlegesebb karácsonyfák Európában

A karácsony karácsonyfa nélkül mit sem ér. Van fejenálló, kristály, kolosszus, rekorder, sőt kék is…

Swarovski karácsonyfa

Az Innsbrucki karácsonyi vásár középpontjában a Swarovski kristályfa áll. 17 méter magas, 90.000 kristályból álló „karácsonyfát” Andreas Altmayer tervezte. A 100 négyzetmétres üveglapon álló fán 210 speciális Swarovski kristálygolyó és kristálylánc, a tetején egy 45 cm magas kristálycsillag található. Az egész építmény súlya 13 tonna.
27-eukarifa-04-Innsbruck.jpg

A világ legnagyobb karácsonyfája

A világ legnagyobb karácsonyfájának az olaszországi Gubbio fáját tekintik, bár ez nem igazi fa, hanem csak egy több száz izzóból álló 800 méter magas installáció a Monte Ingino hegy oldalában. A gubbiói karácsonyfát 1981 óta minden évben önkéntesek építik fel. Az 1300 négyzetméternyi területen elterülő fának 300 zöld lámpa rajzolja ki a körvonalát.

27-eukarifa-06-gubbio-1.jpg


Fejenálló karácsonyfa

Annak, hogy Párizsba megérkezett a karácsony, csalhatatlan jele, ha a híres párizsi Lafayette áruházban felállítják a csillogó-villogó karácsonyfát. Az idei fa igazi kuriózum, a világon elsőként egy fejjel lefelé álló karácsonyfát állítottak fel.

27-eukarifa-07-paris-2.jpg
Kristályözön Zürichben

A svájci Zürich központi vasút állomása Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont. A vásár éke a 15 méter magas, 7000 csillogó Swarovski-kristállyal díszített, óriási karácsonyfa. De nemcsak a karácsonyfa, hanem a világ egyik legdrágább bevásárló utcája, a Bahnhofstrasse is kristályoktól ragyog. A „Lucy in the Sky with Diamonds” elnevezésű díszkivilágítás 12 ezer színes kristályból álló csillagözöne fénylik Bahnhofstrasse felett, és Zürich óvárosának kis utcáira és régi épületeire arany fénygirlandok varázsolnak romantikus hangulatot.

27-eukarifa-02-zürich-1.jpg

27-eukarifa-02-zürich-2.jpg
Kék fa Strasbourgban

Strasbourgban rendeztek a világon először karácsonyi vásárt 1570-ben, a dóm előtti téren. A város legkülönlegesebb karácsonyfája mégsem itt, hanem a Gutenberg téren található, egy 10 méter magas kék fa.

27-eukarifa-03-Strasbourg-1.jpg

27-eukarifa-03-Strasbourg-2.jpg
Zöld kolosszus

Olyan karácsonyfa, mint a dortmundi nincs még egy a világon. A 45 méteres műalkotás 1700 fenyőfából áll. A zöld kolosszust négy hétig építették.

27-eukarifa-05-dortmund-1.jpg

27-eukarifa-05-dortmund-2.jpg
Dizájn karácsonyfa Bécsben

Bécsben idén 21 karácsonyi vásár és karácsonyfa várja a látogatókat. Ezek mind hagyományos karácsonyfák, a Belvedere-ben azonban 2010 óta minden évben egy különleges dizájn karácsonyfát állítanak fel. Idén Verena Dengler a kerezstény-zsidó – pánafrikai kultúrkört egyesítő „Frohes HanuKwanzMas!” installációja lett a múzeum karácsonyfája.

27-eukarifa-01-belvedere1.jpg

27-eukarifa-01-belvedere2.jpg

27-eukarifa-01-belvedere3.jpg

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

Bécs Olaszország Ausztria Németország Innsbruck Karácsony Párizs Svájc Franciaország Zürich Strasbourg Swarovski Lafayette Gubbio Karácsonyfa Belvedere Dortmiund