2014. nov 15.

A bécsiek szerint ezek a legszebb karácsonyi vásárok

írta: Hetedhétország Malac
A bécsiek szerint ezek a legszebb karácsonyi vásárok

Több mint húsz adventi vásár és karácsonyi falu várja a látogatókat Bécsben.

19-becs-kari-1.jpg
A legnagyobb karácsonyi vásár idén is a Városháza előtt felállított Bécsi Adventi Varázslat, amelynek képeskönyvbe illő kulisszái évente mintegy hárommillió látogatót vonzanak Ausztriából és külföldről egyaránt.

A bécsiek szerint azonban a Spittelbergen, Schönbrunnban és a Karlsplatzon megrendezett vásárok a legszebbek.

Különösen hangulatos a spittelbergi karácsonyi vásár, ahol a macskaköves utcácskák biedermeier homlokzatai előtt több mint száz árus kínál kerámiát, ékszereket és kézműves termékeket.

19-becs-kari-2-sp.JPG
A monarchia korát idézi a Schönbrunni Kastély előtt felállított elegáns adventi vásár. A 60 éves, 18 méter magas és 55 centiméter törzsátmérőjű lucfenyőt idén Felső-Ausztriából szállították Bécsbe. A vásárban 75 osztrák és a szomszédos országokból érkezett kiállító kínál bádogjátékokat, nosztalgikus képeskönyveket, bibliai állatseregletet, kerámiákat és kézzel hímzett terítőket az 1880-as évek stílusában. A kastély előtti díszudvaron, a karácsonyfa előtt felállított színpadon osztrák és nemzetközi karácsonyi dalok, egyházi énekek csendülnek fel a világ legkülönbözőbb tájairól érkező kórusok, fúvószenekarok és együttesek előadásában. Karácsony után az adventi vásár egy pillantás alatt újévi vásárrá avanzsál, hogy a szilveszterezéshez szükséges kellékekkel lássa el az ide látogatókat.

19-becs-kari-3.jpg
A bécsiek nagy kedvence a barokk Karlskirche előtt megrendezett adventi vásár. Itt a kézműves termékek mellett változatos szórakoztató program, például árnyékszínház vagy tűzijáték várja az időseket és fiatalokat. A gyerekek egy különleges szénabirodalomban szórakozhatnak, míg a csillagok műhelyében gyertyát önthetnek.

19-becs-kari-6.jpg

19-becs-kari-5.jpg

 További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

Bécs Ausztria Karácsony Advent Karlsplatz Karácsonyi vásár Schönbrunn Spittelberg