2014. nov 08.

Minden kalandjátékok őse, a kalózos Monkey Island igazából Bajorországban játszódik

írta: Hetedhétország Malac
Minden kalandjátékok őse, a kalózos Monkey Island igazából Bajorországban játszódik

Senki se gondolná, hogy egy bajor kisváros szolgált mintául a kultikus kalandjáték, a The Secret of Monkey Island kulisszáinak megteremtéséhez.

14-MonkeyIsland-3.jpg

14-MonkeyIsland-1.jpg

The Secret of Monkey Island (1990)

14-MonkeyIsland-6.jpg

Rothenburg ob der Tauber ma is őrzi középkori jellegét, sokan Németország legszebb városának tartják. A játék készítőit is lenyűgözte a középkori város, amely szinte érintetlenül vészelte át a történelem viharait.

14-MonkeyIsland-4.jpg

A The Secret of Monkey Island (1990, Special Edition 2009) rajzolóit Melee Town megalkotásakor különösen a város legfestőibb része az Untere Schmiedegasse és folytatása, a Plönlein (Kis lapály) a Sibersturm kaputoronnyal ihlette meg.

14-MonkeyIsland-2a.jpg

The Secret of Monkey Island (Special Edition 2009)

Egy legenda szerint a város egy öreg polgármesternek köszönheti, hogy nem pusztult el. A Harmincéves háborúban, 1631-ben a katolikus tábornok, Tilly foglalta el a várost. Szorultságukban a tanácsurak bort kínáltak neki egy több mint háromliteres serlegben. Tilly, aki a várost egyébként porig akarta égetni, megenyhült és elrendelte, hogy valaki a serleget egy húzásra igya ki, és akkor a várost megkíméli. Az öreg polgármester jelentkezett, és mindenki megrökönyödésére sikerült neki egy húzással kiürítenie a serleget, így megkímélte a várost.

14-MonkeyIsland-7.jpg

További hihetetlen élmények a www.hetedhetorszag.hu oldalon.

Szólj hozzá

Németország Rothenburg ob der Tauber The Secret of Monkey Island